Баннер МОФТ

Обзоры от TeleTRADE

Обсуждаем вопросы, связанные с фундаментальным анализом финансового рынка Форекс.

Модератор: trader-master

Бики намагаються вийти на арену


Сообщение cabik » 08 июл 2010, 10:48

Корекція, яку можна було спостерігати на фондовому ринку України у останню торгову сесію минулого тижня не змогла змінити негативної картини: індекси знову закінчили з втратами. Загальна песимістична динаміка світових бірж впродовж усього тижня мала значний вплив на настрій українських інвесторів, які ще не готові активно скуповувати акції національних емітентів.

За підсумками тижня, індекс ПФТС втратив 6,36%, відступивши до рівня 760,39 пп, у той час, як індекс Української біржі зменшився на 6,26% до рівня 1892,12 пп. Варто сказати, що обидва індекси пройшли важливі рівня підтримки у районі 800 пп так 1900 пп відповідно, що вказує на велику ймовірність продовження цього ведмежого руху униз.

Обсяги торгів на ПФТС склали 751 млн. грн.., причому лише тільки у п’ятницю загальна сума укладених угод (разом з корпоративними облігаціями та ОВДЗ) досягла 541 млн. грн.. Аналогічний показник на Українській біржі протягом тижня склав 291 млн. грн..

Новини України:
Серед важливих новин варто сказати про те, що Рада ЄС планує надати Україні макрофінансову допомогу. Нагадаємо, що 18 травня Європарламент підтримав надання Україні допомоги у розмірі 500 млн. евро у рамках кредиту, який повинен бути повернутий протягом 15 років.

Ця допомога повинна доповнити допомогу Україні МВФ, а також узгоджену у 2002 році, але ще не використану допомогу ЄС у розмірі 110 млн. евро. Впроваждення цієї фінансової допомогу будет знаходитися під контролем Єврокомісії.

Щодо статистичних даних, то останні підрахунки показали, що ВВП України у першому кварталі 2010 року збільшився на 4,9% по відношенню до аналогічного кварталу 2009 року. Попередні дані говорили про те, що ВВП України у першому кварталі піднявся на 4,8%.

Серед емітентів ПФТС аутсайдерами стали «Укртелеком» (UTLM), «Укрсоцбанк» (USCB), «Центренерго» (CEEN), «Мотор Січ» (MSICH), «Укрнафта» (UNAF). На Українській біржі ситуація була такою: «Укрсоцбанк» (USCB), «Центренерго» (CEEN), «Мотор Січ» (MSICH), «Укртелеком» (UTLM), «Укрнафта» (UNAF).

Світові новини:
На світових фондових ринках панував негатив через побоювання щодо уповільнення темпів зростання економіки Китаю після того, як макроекономічні дані зафіксували мінімальне за останні 5 місяців зростання індексу головних економічних індикаторів.

Статистика США також продовжила розчаровувати: індекс настрою споживачів, який розраховується Conference Board, впав до 52.9 пп з 62.7 пп у травні. Дані про стан на ринку праці від приватного центру США зафіксували збільшення кількості зайнятих на 13,000 у червні, у той час, коли аналітики прогнозували зростання показника на 59,000.

Більш того, урядовий звіт показав, що у минулому місяці кількість американців, які залишилися без роботи, досягла 125,000 чоловік, що перевищило середній прогноз у -100,000. Офіційний рівень безробіття склав 9,5%.

На поточному тижні головні фондові індекси України можуть продовжити корекцію після страт минулого тижня. Однак без важливих позитивних каталізаторів індексам важко буде повернути раніше втрачені позиції.

Пiдготовлено: Олена Злобіна, аналітичний відділ TeleTRADE, м. Київ
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Re: Бики намагаються вийти на арену


Сообщение ralf124s41 » 12 июл 2010, 00:25

Рынки вообще сейчас на подъёме. А безработица в Штатах всегда была и будет - не показатель экономики. Экономика Украины начинает налаживаться, Янукович старается.
Быки, помнится, по-украински "вiци".
ralf124s41
 
Сообщений: 213
Зарегистрирован: 17 дек 2009, 20:11
Откуда: Балашов
Баллы репутации: 2
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Інвестори зафіксували прибутки.


Сообщение cabik » 13 июл 2010, 18:53

Фондові індекси України в п'ятницю зафіксувалися нижче "психологічного бар'єру": індекс акцій "Української біржі" (УБ) пробив рівень 2000 пунктів і за результатами торгів знизився на 0,94% - до 1983,26 пункту, аналогічно фондовий індекс "ПФТС" після зниження на 1,78% подолав рівень в 800 пунктів і на закриття зафіксувався на рівні 793,90 пункту.

Незважаючи на позитивний зовнішній новинний фон, ринок українських акцій з відкриття показував негативну динаміку, що в результаті вилилося в зниження індексів до закриття і падінням котирувань всіх найбільш ліквідних акцій.

При цьому серед паперів індексного кошика УБ найбільші втрати понесли акції Укрсоцбанку (USCB) (-1,87%) і "Мотор Січі" (MSICH) (-1,71%). Виключенням стали акції концерну "Стирол" (STIR)(+1,32%) і Крюковського вагонобудівного заводу (KVBZ) (3,98%). Акції останнього зростали на тлі рішення "Укрзалізниці" закупити 2 тис. вантажних вагонів.

Активність продавців протягом тижня була пов‘язана з побоюваннями інвесторів щодо другої хвилі рецесії світової економіки. До того ж з понеділка почне публікуватися звітність найбільших компаній Північної Америки. Зниження активності напередодні сезону корпоративної звітності – це типове явище. Зважаючи на неоднозначні прогнози аналітиків щодо показників, які будуть оприлюднені, можна говорити про те, що дані можуть піднести сюрпризи. Таким чином, основною причиною п'ятничного падіння виступило бажання інвесторів зафіксувати прибуток перед вихідними.

При цьому млявість торгів на ринку спостерігалася впродовж майже всього тижня, і кількість продавців чисельно перевищує кількість покупців.

У лідерах зростання в п'ятницю на УБ були акції "Інтерпайп" Нижньодніпровський трубопрокатний завод "(NITR) (+6,47%), Крюківського вагонзаводу (KVBZ) (3,98%) і" Богдан Моторс " (LUAZ) (+1,55%).
Зростання також продемонстрували папери шахти "Червоноармійська-Західна № 1" (SHCHZ) (+1,25%), "Житомиробленерго"(ZHEN) (+0,53%), Новомосковського трубного заводу (NVTR) (+0,5%) і Північного гірничо-збагачувального комбінату (SGOK) (+0 , 45%).

У лідерах зниження були акції "АвтоКрАЗу"(KRAZ) (-4,37%), агрокомпанії "Дакор" (-3,98%) і Дніпровського меткомбінату ім.Дзержинського (DMKD) (-3,09%).

В цілому, більшість ліквідних паперів подешевшали на 1-5%.

Обсяг торгів на УБ в п'ятницю склав 68581000 грн.

Найбільш значущий зростання на фондовій біржі "ПФТС" показали акції "Київмедпрепарат" (KMED) (22,01%) і банку "Хрещатик" (BXRK) (12,06%). Разом з тим, більше всіх знизилися в ціні акції "АвтоКрАЗу"(KRAZ) (-10,31%), "Київхліба" (KHLB) (-8,77%) і "Богдан Моторс" (LUAZ) (-5,33%).
Обсяг торгів на фондовій біржі "ПФТС" склав 65137000 грн.
Загальний обсяг торгів на фондовій біржі ПФТС у червні 2010 року склав 3 млрд. 84 млн. грн., Що вдвічі менше, ніж у травні цього року. У червні зростання індексу ПФТС відбувалося в основному за рахунок зростання цін на акції підприємств ГМК, а також енергетичної галузі, машинобудування і фінансового сектора.

15 червня "Брянський машинобудівний завод", що входить в структуру російського "Трансмашхолдингу", виграв конкурс з приватизації 76,001% акцій "Луганськтепловозу", запропонувавши за пакет 410 мільйонів гривень. Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко вважає, що конкурс з приватизації "Луганськтепловозу" був непрозорим.
Кіпрська компанія "Мантар Холдинг Лімітед" оскаржує підсумки конкурсу з продажу "Луганськтепловозу". Відповідний позов компанія подала до Господарського суду Києва, повідомили в прес-службі Фонду держмайна України.

"Мантар" вимагає визнати недійсними відразу кілька рішень ФДМ, що стосуються конкурсу з продажу "Луганськтепловозу", аж до договору купівлі-продажу пакета акцій цього підприємства, укладеного 22 червня 2010.
За останній рік співпраця Києва і МВФ стала одним з найбільш важливих факторів, що впливають на інвестиційні настрої щодо України. Отже, поновлення відносин стане позитивною подією напередодні розміщення суверенного випуску єврооблігацій: почався маркетинг нового 10-річного боргового інструменту, уряд України розраховує залучити порядку $ 1,5 млрд.

Від співпраці з МВФ залежить також програма підтримки з боку ЄС у розмірі до $ 500 млн.

У цілому за різними оцінками цього року уряд України може здійснити зовнішні позики на суму в загальній складності до $ 6-8 млрд. Крім того зросте приплив капіталу в корпоративний сегмент економіки.
Таким чином на фондовому ринку склалася неоднозначна ситуація. Сезон корпоративної звітності може стати як драйвером зростання, так і фактором зниження котирувань акцій. При цьому макроекономічний фон також викликає занепокоєння у зв‘язку із зростанням імовірності другої хвилі кризи. Проте рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання Україні кредиту на $ 14,9 млрд у рамках програми stand-by стане стимулом економічного розвитку країни, а також підвищить в цілому її інвестиційну привабливість.
Першин Дмитро, Teletrade
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Евро и гривна уcпокоились и подросли


Сообщение cabik » 14 июл 2010, 10:20

На прошлой неделе евро укрепил свои позиции. Внимание участников рынка было сосредоточено на заседаниях центральных банков Великобритании и ЕС. Как и предполагалось, оба центральных банка учетные ставки оставили без изменений
.
В своем выступлении глава ЕЦБ Трише отметил, что текущий уровень процентных ставок является соответствующим ситуации. Также было сказано, что второй квартал 2010 года в еврозоне будет, по-видимому, значительно более успешным, чем первый. Ожидается, что рост реального ВВП продолжится умеренными темпами, однако будет проходить неравномерно.

Поддержку евро также оказывали сообщения о том, что результаты тестов на стрессоустойчивость европейских банков могут оказаться лучше, чем ожидалось.

В целом же евровалюта в первом полугодии ослабела на 15% против доллара на спекуляциях, что рекордные дефициты бюджетов Ирландии-Португалии-Греции приведут к жесткой экономии, которая негативно скажется на восстановлении экономики.

Рост позитивных настроений на рынках оказал давление на иену. Инвесторы с оптимизмом восприняли данные по рынку труда Австралии, которые зафиксировали снижение уровня безработицы в стране, а также рост количества занятых в последний отчетный месяц. Положительно на рынки также повлияло сообщение от МВФ, который повысил свой прогноз по росту мирового ВВП.

Азиатские и европейские фондовые рынки на прошедшей неделе продемонстрировали самый мощный рост в этом году. Поддержку оказывали новости о снижении количества заявок на пособия по безработице, спекуляции о том, что Китай может отменить некоторые меры ужесточения, и поднятие ставок ЦБ Южной Кореи.

По мнению экспертов, участники торгов сгущают краски вокруг экономической ситуации, и недооценивают корпоративную составляющую. Это приводит к недооценке компаний.

Фондовые рынки США также укрепились, приведя к росту индекса S&P 500 на максимальное за неделю значение в этом году. Поддержку оказало ралли цен на металлы и оптимизм относительно корпоративных доходов.

Что касается отечественного валютного рынка, то на прошедшей неделе гривна продолжали укрепляться по отношению к доллару. Причиной стало успешное окончание переговоров с Международным валютным фондом (МВФ), по итогам которых Украина может получить, конечно, не желаемые $19 млрд, но вполне приличную сумму.

Так, в начале недели курс национальной валюты по отношению к доллару составлял 7.8886, то в конце недели он достиг отметки 7.8795. Официальный курс изменился с 7.9105 гривен за один доллар США до 7.9058.

Евро значительно вырос вслед за международными рынками. Официальный курс единой валюты за неделю взлетел с 9.9261 гривен за один евро до 10.0001. Наличный курс также подорожал. Если в понедельник он составлял 9.8175, то в конце недели – 9.9420.

Реакция общественности на такое развитие событий с МВФ не заставила себя ждать. Международное рейтинговое агентство Fitch повысило долгосрочный рейтинг Украины по обязательствам в иностранной и национальной валюте с В- до В.
Национальный банк Украины (НБУ) принял решение с 8 июля 2010 года снизить учетную ставку с 9,5% до 8,5% годовых.

По мнению большинства экспертов, курс гривны получит дополнительную поддержку после ожидаемого возобновления кредитного сотрудничества МВФ и Украины.

Однако если Совет директоров МВФ не поддержит предложение миссии Фонда о выделении Украине кредита, не исключена возможность курсовых колебаний в пределах 8–8,3 грн/$1 в текущем году.

Подготовлено: Куренная Оксана, аналитический отдел TeleTRADE, г. Киев
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Тижневий огляд валютного ринку (05.07.2010-09.07.2010)


Сообщение cabik » 14 июл 2010, 10:22

На минулому тижні гривня продовжувала зміцнюватись по відношенню до долара. Причиною стало успішне завершення перемовин із Міжнародним валютним фондом (МВФ), за підсумками яких Україна може отримати, звісно, не омріяні $19 млрд, але досить значні суму.

Так, якщо на початку тижня курс національної валюти стосовно долара складав 7.8886, то наприкінці тижня він досяг позначки 7.8795. Офіційний курс змінився з 7.9105 гривень за один долар США до 7.9058.

Євро значно підвищився слідом за міжнародними ринками. Офіційний курс єдиної валюти за тиждень злетів з 9.9261 гривень за один євро до 10.0001. Готівковий курс також подорожчав. Якщо в понеділок він складав 9.8175, то наприкінці тижня – 9.9420.

Україна може отримати Украина може отримати нові кредитні надходження від МВФ у серпні, якщо забезпечить скорочення бюджетного дефіциту. Рада директорів МВФ буду ретельно вивчати відповідні документи протягом трьох тижнів, після чого прийме рішення.

Місія МВФ, яка працювала в Києві з 21 червня до 3 липня, буде пропонувати Раді директорів Фонду надати Україні позику на $14,9 млрд у рамках програми stand-by, яка буде реалізовуватись 2,5 роки. Україна має скоротити дефіцит консолідованого бюджету на рівні 5,5% ВВП у 2010 році та 3,5% ВВП у 2011 році, забезпечивши неухильне скорочення державного боргу. Український уряд оцінює розмір дефіциту державного бюджету України на 2010 рік на рівні 5,3% ВВП, тоді як Всесвітній банк (ВБ) – 8%.

За рахунок позики МВФ буде погашено позику російського банку ВТБ на $2 млрд, яку було отримано у червні на фінансування дефіциту держбюджету. Основна частина коштів знадобиться Україні у 2012-2013 роках на повернення позик МВФ за першою програмою stand-by.

Але не зовсім зрозуміло, чому така велика сума позики надається на короткий термін. Із врахуванням теперішнього боргового навантаження України казати про те, що майже $15 млрд будуть погашені протягом 2,5 років, було б передчасним, якщо не буде додаткових надходжень до бюджету за рахунок продажу великих об’єктів у рамках приватизації.

Позитивні моменти: досягнення домовленості з МВФ покращить перспективи залучення країною коштів на зовнішньому ринку. Такі позики можуть скласти ще біля $2 млрд у 2010 році.

Реакцію суспільства на такий розвиток подій з МВФ не прийшлося чекати довго. Міжнародна рейтингова агенція Fitch підвищила довгостроковий рейтинг України за зобов’язаннями в іноземній та національній валюті з В- до В. Прогноз за рейтингом - стабільний. Агенція вражає, що така домовленість зміцнить упевненість в поітичній та фінансовій ситуації в країні, а також зменшить ризики макроекономічної та фінансової нестабільності.

Національний банк України (НБУ) вкрішив з 8 липня 2010 року знизити облікову ставку з 9,5% до 8,5% річних.

Слідом за цим з 9 липня Нацбанк знизив ставки за своїми кредитами овернайт на 1 відсотковий пункт. Ставка за кредитами із забезпеченням державними облігаціями знижена до 9,5%, а за бланковими кредитами – до 11,5%.

Також Верховна Рада збільшила термін повноважень голови Національного банку з 5 до 7 років. Нагадаємо, що 16 грудня 2009 року завершився 5-річний термін повноважень голови Нацбанку Володимира Стельмаха, але президент Янукович так і не зробив подання відносно звільнення Стельмаха.

На думку більшості експертів, курс гривні отримає додаткову підтримку після очікуваного поновлення кредитного МВФ та України. В найближчі місяці діапазон коливань буде обмежений рівнями 7.8-7.9.

Але якщо Рада директорів МВФ не підтримає пропозицію місії Фонду про надання Україні позики, то не можна виключати можливість курсових коливань в поточному році в діапазоні 8–8,3.

Пiдготовлено: Куренна Оксана, аналітичний відділ TeleTRADE, м. Київ
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Re: Евро и гривна уcпокоились и подросли


Сообщение ralf124s41 » 14 июл 2010, 22:00

Считаю, евро и фунт нынче перекуплены, скоро начнут падать.
ralf124s41
 
Сообщений: 213
Зарегистрирован: 17 дек 2009, 20:11
Откуда: Балашов
Баллы репутации: 2
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

На прошлой неделе доллар продолжил нести потери против основ


Сообщение cabik » 15 июл 2010, 19:44

На прошлой неделе доллар продолжил нести потери против основных валют. Публикация слабых данных по рынку труда спровоцировала активизацию спекуляций по поводу снижения темпов роста крупнейшей мировой экономики в связи с сокращением потребительского спроса. С учетом публиковавшихся в течение недели слабых данных по рынку жилья и отчетов, зафиксировавших падение темпов роста в производственном секторе, фундаментальная картина складывается не в пользу американской валюты.

"Слабые данные из США стимулируют рост неуверенности среди участников рынка и способствуют оттоку средств из долларовых активов", отмечает Борис Шлоссенберг из GFT Forex. "Перспективы дальнейшего ослабления темпов восстановления экономики США во втором полугодии, могут сделать долларовые активы еще менее привлекательными для инвесторов".

Евро резко укрепил свои позиции против доллара. Инвесторы с оптимизмом восприняли успешное размещение испанских государственных обязательств и результаты аукциона ЕЦБ трехмесячных фондов, по итогам которых объем средств, которые европейские банки посчитали необходимым привлечь для своих нужд составил €131.9 млрд. Показатель оказался существенно ниже ожиданий и может свидетельствовать о том, что проблемы в банковском секторе региона вовсе не столь серьезны как это предполагалось ранее.

Конечно, новости вовсе не означают того, что здоровье банковской системы региона не вызывает опасений, однако, существует достаточно обоснованное мнение, что весь негатив в отношении еврозоны на данный момент уже учтен ценами и единая валюта готова возобновить рост.

В Азии и Европе неделя завершилась снижением основных индексов после того, как Goldman Sachs Group Inc. понизил прогноз темпов роста ВВП Китая в текущем году с 11.4% до 10.1%, отметив, что правительственные меры, направленные на ограничение кредитования и охлаждение рынка жилья замедлят экономический рост страны.

В США фондовый рынок подкосила все та же публикация слабых данных по рынку труда. В целом, за прошедший квартал Standard & Poor’s 500 Index потерял 12%, после того, как за прошедший год вырос на 47%. Падение индекса оказалось самым значительным с последнего квартала 2008 года.

По мнению JPM: "в ближайшем времени медведи будут удерживать рынок ниже 1040. В среднесрочной перспективе - на протяжении лета - можно ожидать коррекции с целью в области ключевой поддержки 950-1000 и формирования основания для стадии роста в четвертом квартале и на протяжении 2011. В целом коррекция из района пика 26 апреля 1220 продлится от 3-х до 6-ти месяцев."

В Украине прошедшая рабочая неделя снова была короткой. Гривна немного подорожала по отношению к доллару, однако значительными эти колебания назвать нельзя. Так, если в начале недели курс национальной валюты по отношению к доллару составлял 7.9018, то в конце недели он достиг отметки 7.8968. Официальный курс незначительно повысился с 7.9074 гривен за один доллар США до 7.9087.

Официальный курс единой валюты за неделю вырос с 9.7214 гривен за один евро до 9.7498. Наличный курс также подорожал. Если в понедельник он составлял 9.6037, то в конце недели - 97771.

В начале недели Национальный банк Украины (НБУ) продал на межбанковском валютном рынке $100 млн в связи с ситуативным ростом спроса на валюту, вызванным подготовкой Национальной акционерной компании (НАК) "Нафтогаз Украины" к плановому ежемесячному платежу за российский природный газ. Однако представители Нацбанка уверяют, что процесс пополнения валютных резервов продолжится.

На этой неделе сохраниться тенденция к укреплению гривны. По отношению к доллару курс национальной валюты может достичь отметки 7.87. А вот по отношению к евро гривна продолжит дешеветь. Курс вполне может протестировать отметку 10.0.

Куренная Оксана, TeleTRADE
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Позиції національного фондового ринку послабшали


Сообщение cabik » 21 июл 2010, 15:45

Минулий тиждень закінчився для українського фондового ринку з втратами: індекс ПФТС відступив на 0.1% до 790,05 пп, у той час, як індекс Української біржі UX втратив 1,93% до рівня 1945,31 пп.

Загальний настрій на ринку формувався під впливом світових тенденцій, де розпочався сезон квартальної звітності. Не дивлячись на позитивний старт, тиждень закінчився з песимізмом, що зруйнувало досягнення перших днів тижня.

Новини України:
Серед важливих новин варто сказати про підтримку міжнародної рейтингової агенції Moody's рекомендацій Національного Банку України (НБУ) за підсумками стрес-тестування у до капіталізації кредитно-фінансових установ на загальну суму 40 млрд. грн.

Також варто відмітити, що переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) з приводу надання кредиту Україні закінчилися.

НБУ прогнозує зростання валового внутрішнього продукту країни у другому кварталі 2010 року відносно показників 2009 року на рівні 5,7-6,7%.

Найбільш активними протягом тижня були акції Укрсоцбанку (USCB), Укрнафти (UNAF), Центренерго (CEEN), Мотор Січі (MSICH), Укртелекому (UTLM). На Українській біржі увагу привернули акції Укрсоцбанку (USCB), Центренерго (CEEN), Мотор Січі (MSICH), Укртелекому (UTLM), Укрнафти (UNAF). Також відрізнилися такі емітенти: Дніпроенерго (DNEN), Маріиупольский завод важкого машинобудування «Азовмаш» (MZVM), Богдан-Моторз (LUAZ).

На світових ринках також панували негативні настрої через чергові ознаки уповільнення темпів зростання американської економіки. Це затьмарило позитив від низки сильних квартальних звітів з США. Помітну підтримку фондовим ринкам на початку тижня надав квартальний звіт JPMorgan, котрий зафіксував стрімке зростання чистого прибутку на 76%.

У Європі у центрі уваги були банки Греції: Piraeus Bank запропонував купити державну долю двох кредитних установ за загальну ціну €701 млн. ($907 млн.). У разі позитивного вирішення питання Piraeus буде належати 77% акцій Agricultural Bank of Greece (ATEbank) та 33% акцій Hellenic Postbank. Через цю новину акції Piraeus подорожчали на 15.5% за тиждень, у той час, як акції ATEbank піднялися у ціні на 10.6%, а акцій Hellenic – на 27.2%. Акції National Bank of Greece злетіли на 13.4%.

Важливою подією стала публікація протоколу останньої зустрічі Федерального комітету з питань відкритого ринку. Члени комітету знизили прогнози зростання економіки США. На сьогоднішній день Федеральний резерв прогнозує зростання економіки у 2010 року на 3% - 3,5% (раніше ФРС прогнозувала +3,2%-3,7%). Це відродило недовіру серед інвесторів щодо перспектив подальшого розвитку економіки країни.

Між тим, ліквідність на українському фондовому ринку лишається низькою через відсутність багатьох учасників через літні відпустки. Інші інвестори надаю перевагу спостереженням за тим, що відбувається у сезон звітності, та аналізу новин зі світових ринків.

Олена Злобіна Teletrade
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Світові індекси підтягнули українські


Сообщение cabik » 27 июл 2010, 10:42

Невпевненість інвесторів у останній торговий день минулого тижня не змогла кардинально змінити загальну картину українського фондового ринку: за підсумками тижня головні індексі зафіксували зростання. Індекс ПФТС піднявся на 1,47% до рівня 801,52 пп, у той час, як індекс Української біржі UX зміцнив свої позиції на 1,88% до рівня 1987,30 пп.

Підтримку національному ринку акції надала позитивна динаміка на світових біржах, де натхненням для учасників торгів стала гарна квартальна звітність таких компаній, як Fiat SpA, United Parcel Service Inc., Apple Inc. та Ford Motor Co. Це повернуло ринкам впевненість у тому, що економіка поновлює зростання. Раллі на фондовому ринку США призвело до того, що індекс DJIA майже повністю компенсував втрати з початку року.

Новини України:
Новини внутрішнього характеру не мали особливого впливу на розвиток подій на фондовому ринку, але варто сказати про те, що за словами прем’єр-міністра України Миколи Азарова, зростання ВВП країни у першому півріччі 2010 року склало 6,3%.

Також неможливо обійти увагою той факт, що міжнародна рейтингова агенція Standard & Poor's планує передивитися довгострокові суверені рейтинги України з позитивним прогнозом. Наразі зараз рейтинг у іноземній валюті знаходиться на рівні "В", а у національній – на рівні "В+". S&P планує прийняти це рішення протягом декількох місяців, після прийняття Міжнародним валютним фондом (МВФ) рішення щодо надання Україні кредиту.

У ценрі уваги національних інвесторів на минулому тижні були Укрсоцбанк (USCB), Укрнафта (UNAF), Центеенерго (CEEN), Укртелеком (UTLM), Мотор Січ (MSICH). Серед інших емітентів активність біла помітна з акцій Алчевського металургійного комбінату (ALMK), Маріупольського заводу важного машинобудування «Азовмаш» (MZVM), Крюковського вагонобудівного заводу (KVBZ) та Дніпроенерго (DNEN).

Світові події:
Минулий тиждень розпочався на світових ринках з негативної новини про те, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) не зміг досягти домовленості з урядом Угорщини через питання бюджеті. Це говорить про те, що доступ країни до $25-мілліардної антикризової кредитної лінії призупиняється. Окрім цього, гіркої пілюлею стало повідомлення про те, що міжнародна рейтингова агенція Moody's зменшив рейтинг Ірландії з Aa1 до Aa2.

Але у фокусі ринку були виступ голови Федерального резерву Бена Бернанке та публікація висновків тестування комерційних банків Європи на стійкість до стресів. Бен Бернанке у Конгресі сказав, що відсоткова ставка у країні буде лишатися на рекордно низькому рівні ще деякий час. Але найбільш цікавим стало те, що банкір обрисовує економічні перспективи США як «занадто не одностайними».

На корпоративному фронті варто сказати про те, що американська Apple повідомила про свій найкращий квартал в історії завдяки збільшенню продажу комп’ютерів Macintosh та пристроїв iPad. Продажі компанії зросли на 61% у другому кварталі по відношенню до минулого року, а чистий прибуток злетів на 78%. Окрім Apple настрої інвесторам підняли сильні звіти Morgan Stanley (прибуток досяг $1.4 млрд. після збитків роком раніше), Wells Fargo та Coca-Cola.

Президент США Барак Обама підписав закон про реформу регулювання фінансового сектору. Його суть є в тому, щоб не припуститися тих помилок, які раніше призвели до виникнення фінансової кризи у 2008-2009 роках. Урядові експерти стверджують, що даний законопроект отримає найбільшу прихильність американців у історії Wall Street.

У п’ятницю увага фінансових ринків була прикута до публікації висновків тестування європейських банків на стійкість до стресів. У центрі виявилися фінансові установи з 30 країн ЄС, включно з Грецією, Іспанією, Ірландією, Італією та Португалією. Протягом тижня на ринку виникали сумніви щодо того, зможуть чи ні усі протестовані банки виявитися на гарному рахунку чи ні. Згідно з даними Європейського комітеті з банківського нагляду (Committee of European Bank Supervisors, CEBS), з 91 банку перевірку не пройшли семеро, серед яких: німецький Hypo Real Estate, грецький ATEBank та п’ять регіональних іспанських ощадних банків.

Реакцію на результати стрес-тестів українського фондового ринку ми побачимо у понеділок. Щодо технічної картини головних індексів – є деякі сумніви, бо індекс ПФТС зміг закінчити тиждень вище позначки у 800 пунктів, у той час, коли індекс UX залишився нижче рівня у 2000 пп. Розвиток подій буде залежати також від формування динаміки на світових біржах у найближчі дні.

Олена Злобіна, Teletrade
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Обзор валютного рынка за неделю (19.07.2010-23.07.2010)


Сообщение cabik » 28 июл 2010, 10:42

В начале недели доллар восстановился из района двухмесячного минимума против евро и продолжил укреплять свои позиции по отношению к иене. Поддержку оказало ослабление мировых рынков акций на фоне снижения фондовых рынков после публикации более слабых по сравнению с ожиданиями квартальных результатов ряда компаний и падения количества новостроек в США в прошлом месяце. Это послужило причиной возобновления опасений в отношении перспектив восстановления мировой экономики.

Дополнительное давление на единую валюту оказало также сообщение о росте стоимости кредитных ресурсов для Венгрии до 19-недельного максимума по итогам первого с момента прекращения переговоров кредиторов с правительством страны аукциона гособлигаций.

Выступая перед банковским комитетом Сената, глава Федеральной резервной системы США Бен Бернанке заявил, что будущее американской экономики "необычайно неопределенное". Бернанке не исключил, что возможно появится необходимость предпринять новые меры для стимулирования экономики, если восстановление замедлится. Глава ФРС сказал, тем не менее, что несмотря на это ожидает дальнейший умеренный рост экономики.

Результаты стресс-тестов, согласно которым только 7 банков оказались проблемными не убедили инвесторское сообщество в достаточной устойчивости банковской системы. Семь банков ЕС не прошли стресс-тесты, и требуют дополнительного капитала в обьеме 3,5 млрд евро. Таким образом пара евро-доллар осталась в диапазоне $1.2800-$1.2950 по итогам недели.

Азиатские, европейские и американские фондовые рынки укрепились, приведя MSCI Asia Pacific Index на двухнедельные максимумы. Поддержку оказывала в целом положительная корпоративная отчетность, а также рост цен на товарных рынках.

Что касается украинского валютного рынка, то на прошедшей неделе гривна по отношению к доллару немного подешевела. Так, если в начале недели курс национальной валюты по отношению к доллару составлял 7.8797, то в конце недели он достиг отметки 7.8838. А вот официальный курс изменился с 7.8998 гривен за один доллар США до 7.8970.

Евро немного сдал позиции, как на мировой арене, так и на отечественном валютном рынке. Официальный курс единой валюты за неделю снизился с 10.2697 гривен за один евро до 10.1476. Наличный курс также снизился. Если в понедельник он составлял 10.1553, то в конце недели – 10.0973.

Украина готова к поиску компромиссов для получения финансирования МВФ. Так, в сообщении Национального банка Украины (НБУ) отмечается, что с целью обеспечения принятия позитивного решения относительно Украины были выполнены определенные предварительные условия, в частности, приняты поправки к законодательству относительно деятельности Нацбанка, а также отменено постановление о стимулирующих кредитах.

Однако, доверие к Нацбанку сейчас достаточно хрупкое. Когда НБУ рапортует, что у него увеличились золотовалютные резервы, то это не актуальное увеличение, поскольку это деньги, которые пришли, как краткосрочные под размещение облигаций, с другой стороны, это средства, которые зашли от оффшорных, полулегальных компаний. Такое мнение выразил директор Института трансформации общества Олег Соскин.

Что касается перспектив ближайшей недели, то доллар вряд ли покинет диапазон 7.87-7.89. А вот евро может протестировать отметку 10.3.


Куренная Оксана, TeleTRADE
cabik
 
Сообщений: 20
Зарегистрирован: 16 июн 2010, 21:27
Баллы репутации: 1
Добавить балл в репутациюВычесть балл из репутации

Пред.След.

Вернуться в Фундаментальный анализ.